reklama
reklama

Čím víc jíš, tím víc hubneš! Potraviny se zápornými kaloriemi

Zobrazit celý článek

Díky tomuto procesu je kalorický výsledek záporný a organismus místo toho, aby získával více kalorií, je ztrácí, díky čemuž hubneme. Např. jedna malá okurka obsahuje 14 kcal, přičemž na jeho strávení organismus potřebuje 16 kcal. Ve výsledku se lze tedy konzumací takové okurky zbavit z organismu 2 kcal.

Autor: Andrea | Publikováno: 17.6.2017 | CO JÍME | 1988 čtenářů

Stále více lidí z velkých měst trpí psychózou. Proč?

Zobrazit celý článek

U obyvatelů velkých měst existuje značně vyšší riziko psychických problémů. Až 62 % osmnáctiletých obyvatel hustě obydlených čtvrtí s vyšší mírou kriminality slýchává v hlavě hlasy.

Autor: Lída P. | Publikováno: 30.5.2017 | JAK ŽIJEME | 2069 čtenářů

Nehněvejte se! Přečtěte si, co hněv dělá s vaším organismem

Zobrazit celý článek

Lékařské výzkumy ukazují, že přemíra hněvu, a to ať už mu dáme průchod nebo jej tlumíme, může mít vážné zdravotní následky. Ovládání hněvu je tedy pro naše zdraví velmi důležité.

Autor: Andrea | Publikováno: 24.5.2017 | ZDRAVÍ | 2472 čtenářů

O obyčejné vodě, cholesterolu a o tom, proč je farmacie založená na lži. Rozhovor s dr. Batmanghelidjem

Zobrazit celý článek

Protože, když se podíváte na to, co dělá farmaceutický průmysl, vidíte, že vyrábějí tolik různých antihistaminik jako léky. Antidepresiva jsou antihistaminika, léky proti bolesti jsou antihistaminika, ostatní léky jsou přímo i nepřímo antihistaminika.

Autor: odjinud | Publikováno: 17.5.2017 | ZDRAVÍ | 5502 čtenářů

Opatrně s alobalem! Může být příčinou řídnutí kostí, ale nejen toho

Zobrazit celý článek

Nedávný výzkum ukázal, že při vyšších teplotách se z alobalu uvolňuje hliník do potravin v množství, které může být lidskému zdraví. škodlivé. Hliník se hromadí v kostech a mozku, což může vést k osteoporóze či dokonce Alzheimerově chorobě.

Autor: Lída P. | Publikováno: 3.5.2017 | ZDRAVÍ | 3090 čtenářů

U malých dětí, které tráví čas hraním na chytrých telefonech a tabletech, se krátí doba spánku

Zobrazit celý článek

Studie, kterou provedla Birkbeckova fakulta Londýnské univerzity, vycházela z údajů ohledně 715 dětí mladších tří let. Bylo zjištěno, že 75 % z těchto dětí používá dotykový displej každý den. Ukázalo se, že každá hodina strávená s chytrým telefonem nebo tabletem...

Autor: Lída P. | Publikováno: 18.4.2017 | JAK ŽIJEME | 1903 čtenářů

Pravidelné pití čaje snižuje riziko vzniku Alzheimerovy choroby až o 86 %

Zobrazit celý článek

Navíc v případě lidí s genetickými predispozicemi k onemocnění Alzheimerovou chorobou se riziko snížilo až o 86 %. Vedoucí výzkumu profesor Feng Lei uvedl, že výsledku lze dosáhnout pitím jakýmkoliv druhem čaje (zeleného, černého nebo oolong).

Autor: Andrea | Publikováno: 10.4.2017 | ZDRAVÍ | 3192 čtenářů

Zpívání ukolébavek má vliv na zdraví dětí i matek

Zobrazit celý článek

Těhotné ženy byly rozděleny do dvou skupin. První skupina měla dětem zpívat ukolébavky v posledních měsících těhotenství a prvních měsících po narození dítěte. Druhá skupina neměla žádný úkol. Děti, které se narodily matkám z první skupiny...

Autor: Lída P. | Publikováno: 29.3.2017 | ZDRAVÍ | 1491 čtenářů

Léčení včelími produkty i včelami samotnými. 3. Apiterapeutický den 2017 se koná 1. dubna v Mikulově

Zobrazit celý článek

Včelím jedem se dají léčit i věci, které se donedávna považovali za neléčitelné jako např. artróza do druhého stádia nebo roztroušená skleróza. Řadu věcí lze apiterapií léčit účinněji a výrazně levněji než pomocí chemických prostředků: dnu, revmatismus, záněty…

Autor: Andrea | Publikováno: 25.3.2017 | ZDRAVÍ | 1392 čtenářů

Vyvracíme mýty o vejcích

Zobrazit celý článek

Zavrhovaný žloutek je nejzdravější částí vejce a obsahuje mj. vitamíny A, D, E, K, B12, omega-3 nenasycené mastné kyseliny, antioxidanty, kyselinu listovou a karotenoidy.

Autor: Dr. Jerzy Jaśkowski | Publikováno: 20.3.2017 | CO JÍME | 2388 čtenářů

Na východě prodávají odpad a na západě kvalitu. Jsme druhořadé národy Evropy?

Zobrazit celý článek

„Výsledky testů potvrdily obavy, které jsme již několikrát tlumočili i na evropské půdě. Až u poloviny výrobků jsme našli výrazné rozdíly značně ovlivňující jejich kvalitu. To vše samozřejmě v neprospěch mezinárodních produktů, prodávaných zde.“

Autor: Miro Lisál | Publikováno: 1.3.2017 | CO JÍME | 3669 čtenářů

Ořechy pomáhají proti rakovině. Proč se tak děje?

Zobrazit celý článek

Vědci z Univerzity Friedricha Schillera v Jeně zkoumali vliv pěti druhů ořechů na buněčné linie. Jednalo se o makadamové ořechy, lískové ořechy, vlašské ořechy, pistáciové ořechy a mandle. Ořechy byly nejprve uměle stráveny ve zkumavkách.

Autor: Andrea | Publikováno: 24.2.2017 | ZDRAVÍ | 4086 čtenářů

Bádání potvrzují, že zinek snižuje oxidační stres, napravuje DNA a prodlužuje život

Zobrazit celý článek

Oxidační stres je nebezpečný stav, který může vést k řadě nemocí. Hrozí např. lidem, co jsou vystaveni dlouhodobě stresu nebo se špatně stravují. Oslabení či prolomení antioxidační v buňkách urychluje proces stárnutí organismu, a v některých případech má za následek postupné odumírání buněk.

Autor: Lída P. | Publikováno: 17.2.2017 | CO JÍME | 2808 čtenářů

Lékaři vyjmuli ženě z hlavy živého švába! Může se to stát i vám (+ video)

Zobrazit celý článek

Žena z města Injambakkam (stát Tamilnádu) se probudila uprostřed noci a pociťovala silné svědění u kořene nosu. Zprvu se domnívala, že se jedná o projev nachlazení, ale svědění bylo zvláště nesnesitelné a velmi neobvyklé.

Autor: Andrea | Publikováno: 11.2.2017 | NÁZORY A PŘÍBĚHY | 2431 čtenářů

Klesající spotřeba alkoholu je příznakem našeho civilizačního úpadku

Zobrazit celý článek

Pitím alkoholu lidé upevňují svoje zdraví, kultivovanost a kulturní identitu.

Autor: odjinud | Publikováno: 6.2.2017 | JAK ŽIJEME | 8011 čtenářů

588 článků (40 stránek)
1 | 2 | 3 | Další    Přejít na stránku 
Přihlášení uživatele
Jméno:
Heslo:

Zasílání upozornění
Články autora
Průzkum
Žádné aktivní ankety nebyly nalezeny